Distracție in curtea casei Tale: activitati creative pentru copii!


Copiii adoră să exploreze, să creeze și să învețe și ce modalitate mai bună de a le stimula creativitatea și imaginația decât prin implicarea lor în proiecte de artă distractive și interactive în curte? Cu atât mai mult având în vedere situația actuală, post pandemie, când tendința a devenit de a petrece mai mult timp in interior, deși petrecerea mai mult timp în casă poate fi copleșitoare atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Grădina sau curtea casei este un loc minunat pentru a-i inspira pe copii să se implice în activități noi, creative, în timp ce iau aer curat și fac mișcare. Proiectele artistice nu numai că îi încurajează pe copii să gândească creativ, „în afara cutiei„, dar le oferă și o ocazie de a se exprima și de a învăța noi abilități.

Mai mult, implicarea în proiecte artistice poate avea un impact pozitiv asupra bunăstării mentale și emoționale a copiilor, permițându-le să se destreseze și să se conecteze cu emoțiile lor. Proiectele artistice din curte le oferă copiilor combinația optimă de creativitate, relaxare și aer proaspăt – ceva esențial în vremurile în care trăim. În acest blog, vom discuta despre câteva proiecte de artă în curtea din spate, distractive și captivante, pe care copiii voștri vor adora să le exploreze în timp ce învață și se distrează în aer liber.

Un perete de artă în aer liber, pietre pictate, construirea de clopotele de vânt, sau chiar si simpla desenare cu creta sunt modalități excelente de a crea spații magice și interactive pentru copii în curte.

Aceste proiecte pot transforma o curte obișnuită într-o oază de artă, stimulând mintea copililor noștri și încurajând creativitatea și autoexprimarea!

Contextul menționat mai sus ne-a evidențiat cât de esențial este să ne conectăm cu ceilalți și să ne implicăm în activități constructive care promovează starea de bine. Prin implicarea si expunerea copiilor la proiecte artistice, le oferim o libertate de explorare neîngrădită, care le încurajează curiozitatea și le dezvoltă abilitățile. Curtea din spate este un loc ideal pentru aceste proiecte, iar noi le vom trece în revistă pe fiecare în parte în mod cuprinzător, asigurându-ne că sunteți echipat cu toate cunoștințele necesare pentru a vă amenaja în curte un spațiu de artă pentru a permite copiilor să se bucure și să creeze.

Construiți un perete de artă în aer liber cu piese detașabile


Cauți un proiect de artă distractiv și interactiv de care copiii tăi se pot bucura în curtea din spate? Ia în considerare construirea unui perete de artă în aer liber cu piese detașabile! Nu numai că este un proiect DIY grozav, dar le permite copiilor voștri să își exprime creativitatea într-un mod nou și interesant.

activitati creative pentru copii- perete de arta

Pentru a construi peretele de artă, atașați pur și simplu orice bucată de pal, sau un panou de pluta, cu cuie, pe un perete sau pe un gard. Apoi, adunați o varietate de materiale artistice, cum ar fi vopsea colorată, cretă, markere, forme decupate. Atașați formele decupate la perete cu lipici, banda dublu adezivă sau magneți pentru a crea o expoziție de artă colorată și interactivă pe care copiii voștri o pot schimba și rearanja după cum doresc.

Copiilor voștri le va plăcea să poată schimba expoziția de artă după bunul plac și să încorporeze propriile lor creații în acest amestec. Aceasta este o modalitate excelentă de a le promova abilitățile artistice și de a-i încuraja să gândească în mod original.

Deci, de ce să nu încercați și să construiți astăzi un perete de artă în aer liber cu piese detașabile? Cu siguranță va fi un succes pentru copiii dvs. și vă va oferi ore întregi de distracție la soare!

Pictează roci și pietre cu figuri sau personaje preferate ale copiilor


Unul dintre cele mai bune proiecte de artă în curtea din spate pentru copii este să pictezi roci și pietre cu figuri vesele, sau cu personajele lor preferate. Această activitate este incredibil de simplă și cu siguranță îi va entuziasma pe copiii de toate vârstele. Pentru a începe, tot ce ai nevoie sunt câteva pietre mai mari sau cărămizi, pensule și niște vopsea. Puteți cumpăra vopsea specială pentru exterior, dar in principiu orice vopsea acrilică obișnuită funcționează la fel de bine.

Pictura pe pietre  o ideea de distracție in curtea casei Tale, care poate fi inclusa in activitățile creative pentru copii!

Odată ce ai consumabilele, încurajați-vă copiii să își lase imaginația să zburde. Își pot picta pietrele pentru a arăta ca personajele lor preferate de la Disney, super eroi sau animale. De asemenea, pot folosi șabloane sau hârtie de calc pentru a crea desene mai complicate. Posibilitățile sunt infinite!

Unul dintre cele mai bune lucruri despre această activitate este că este atât de versatilă. Puteți să o faceți într-o zi fierbinte de vară sau într-o după-amiază răcoroasă de toamnă. De asemenea, o poți face singur sau cu prietenii.

În plus, după ce copiii au terminat de pictat pietrele, le pot folosi pentru a vă decora grădina sau curtea. Este modul perfect de a adăuga personalitate spațiului vostru exterior și de a crea amintiri fericite împreună cu copiii.

Faceți un clopot de vânt din materiale reciclate

Clopoțeii de vânt pot fi o completare frumoasă pentru orice curte, dar știați că îi puteți face cu ușurință din materiale reciclate? Este un proiect distractiv și interactiv pentru copii, care îi învață despre sustenabilitate și creativitate. Faceți o plimbare prin casă și colectați chei vechi, sticluțe de parfum, și orice alte obiecte mici care vor produce sunete frumoase. Apoi, legați-le împreună cu sfoară sau fir de pescuit și atârnați-le într-un copac sau pe o verandă.

Nu numai că clopoțelul de vânt va adăuga o notă de fantezie spațiului vostru exterior, dar copiii vor învăța și despre importanța reutilizării și refolosirii materialelor. Este o ocazie excelentă de a-i învăța despre responsabilitatea față de mediu în timp ce se distrează. În plus, vor putea să asculte muzica creației lor de fiecare dată când bate vântul.

Clopoței de vânt- o ideea de activitate creativa pentru copii

Realizarea unui clopoțel de vânt din materiale reciclate este doar unul dintre multele proiecte artistice distractive și interactive din curte pe care le poți face cu copiii tăi. Încurajează-i să își folosească imaginația și să vină cu propriile creații unice. Acest lucru nu numai că le va stimula creativitatea și imaginația, dar le va da și un sentiment de realizare și mândrie pentru creațiile lor.

Faceți împreună o pictură uriașă cu cretă pe alee


Vara este aici, iar copiii sunt nerăbdători să se bucure de vremea caldă. Fi creativă și profită la maximum de soare cu aceste proiecte artistice distractive și interactive din curtea din spate. O idee cool este să faci împreună cu copilul sau copii o pictură uriașă cu cretă pe aleea de acces. Acest proiect este ușor de pus la punct și va încuraja latura creativă a copiilor dumneavoastră.

Arta cu creta, pe pavaj, asfalt sau terasa - activități creative pentru copii in curtea casei

Pentru a începe acest proiect, tot ce ai nevoie este niște cretă! Încurajați-vă copiii să lucreze împreună și să creeze propriul lor desen sau scenă. Orice este permis; o grădină frumoasă de flori, o junglă sălbatică, o aventură subacvatică sau o scenă spațială uimitoare. Odată ce aveți un plan, începeți să desenați! Cea mai bună parte desenatului cu creta este că este ușor de reparat daca greșim, așa că, dacă cei mici fac o greșeală, dați-le voie sa o șteargă și începeți din nou.

Cea mai bună parte a creării unei astfel de proiect uriaș, este că este perfectă pentru toate vârstele si toată familia. Copiii mici pot mâzgăli și desena, în timp ce copiii mai mari pot crea desene mai complexe. Adulții se pot exprima si ei creativ. În plus, este o modalitate excelentă pentru toată gașca de a ieși afară, de a fi creativi și de a se bucura de aer curat. Așadar, haide să luăm niște cretă și să creăm niște amintiri uimitoare în această vară.

Construiți un „teatru de grădină” cu cutii de carton și țesături colorate


Cum ar fi dacă ai putea aduce magia teatrului în curtea ta? Cu câteva cutii de carton și câteva țesături colorate, poți crea un teatru de grădină special, unde copiii pot juca piese de teatru, cânta cântece și se pot prezenta în fața publicului. Este un proiect DIY ușor de realizat, care le va stârni creativitatea și îi va distra ore întregi.

Pentru început, adunați mai multe cutii mari de carton și tăiați-le în diferite forme și dimensiuni pentru a crea fundalul teatrului vostru. Vopsește-le în culori vii sau acoperă-le cu țesături cu modele. Apoi, folosiți niște țesături colorate pentru a crea cortina pentru partea din față a scenei. Puteți adăuga chiar și câteva luminițe pentru o notă magică!

Odată ce teatrul tău de grădină este amenajat, încurajați-vă copiii să pună în scenă un spectacol. Ei își pot scrie propriile piese de teatru, pot interpreta cântecele lor preferate sau chiar pot citi cu voce tare o carte de povești pentru public. Este o modalitate distractivă pentru ei de a se exprima și de a-și dezvolta abilitățile de comunicare.

Pentru micii actori, un teatru de gradina poate fi un loc extraordinar de exprimare a veleităților.

Într-o lume în care ecranele domină timpul liber al copiilor noștri, crearea unui teatru de grădină în curtea din spate este o modalitate de a inspira imaginația, interacțiunea și spiritul ludic.

Este un proiect ușor de realizat care îi va entuziasma pe copiii voștri să petreacă timp afară și să își exploreze propria creativitate. În plus, este o modalitate excelentă de a le arăta că o doză de imaginație și câteva materiale de uz casnic pot fi tot ce este nevoie pentru a crea ceva special.

Construiți o mini grădină de zâne sau o căsuță magică

Pune-ți copiii să construiască o mini grădină de zâne pentru curtea din spate. Lasă-i să își folosească imaginația și lăsați-i să fie creativi cu ea. Cu doar câteva materiale simple, copiii tăi își pot lăsa imaginația și creativitatea să zburde în timp ce creează o casă magică pentru prietenii lor, plantând floricele si decorând gradina.

Crearea unei lumi in miniatura - o alta idee de activități creative ce dezvolta imaginația copiilor.

Pentru început, adunați materiale precum pietre mici, pietricele, mușchi, figurine în miniatură pentru a crea designul din grădina zânelor. Permiteți-le copiilor să își aleagă piesele preferate și să lucreze împreună pentru a construi o lume în miniatură plină de fantezie și minunăție. Acest proiect nu este doar o modalitate excelentă de a încuraja creativitatea, ci îi învață pe copii și despre abilitățile de bază în grădinărit, cum ar fi plantarea și întreținerea. Și le dezvoltă degetele verzi, care vor avea mereu succes cu plantele mai târziu!

Construind o mini-grădină de zâne, copiii vor putea să se mândrească cu munca pe care au creat-o și vor avea o activitate distractivă în aer liber care îi va distra ore întregi. În plus, urmărindu-și grădina cum crește și evoluează în timp, le va oferi un sentiment de realizare și bucurie. Așadar, data viitoare când copiii sunt în căutarea unui proiect distractiv și interactiv pentru curtea din spate, sugerează-le să construiască o mini grădină fantastică și lasă-le imaginația să își ia zborul!

Activități creative- În loc de încheiere

Dacă ai ajuns pană aici, e clar că ai înțeles că poți crea cu ușurință un moment special de legătură cu copiii, prin implicarea lor în proiecte de artă distractive, în curte. Și beneficiile aduse de încurajarea creativității, a imaginației și a exprimării de sine pentru ei si pentru tine, ca părinte, sunt imense.

Activitățile artistice distractive și interactive nu numai că îmbunătățesc abilitățile motorii fine, dar îi învață și abilități de viață, cum ar fi răbdarea, perseverența, sau rezolvarea problemelor. Chiar mai bine, aceste proiecte de artă pot fi realizate cu costuri reduse, și sunt potrivite pentru copii de toate vârstele!

Profită la maximum de spațiul din curte, încercând proiectele în aer liber sugerate de noi și, cine știe, copilul tău ar putea descoperi un talent sau o pasiune ascunsă.!

Sper ca ai găsit inspirație si motivație in sugestiile noastre! Povestește-ne in comentarii ce opțiuni ai testat, sau dorești să încerci!

Cerul este limita cu proiectele de artă din curtea din spate!

Ana

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *