câteva variante de colturi de lectura amenajate in gradina

Cum să amenajezi un colț de lectură în grădină, pentru a te relaxa în timpul liber?

Mi-am imaginat mereu un loc în grădina mea unde să mă pot retrage cu o carte bună, departe de agitația vieții cotidiene. Visul meu a devenit realitate când am amenajat un colț de lectură fermecător, unde mă bucur de clipe de liniște și relaxare în mijlocul naturii. Acum, îmi doresc să iți împărtășesc sfaturile mele pentru a -ți crea propriul spațiu de evadare în grădina ta.

where

Cu ritmul agitat al vieții moderne, este important să găsești timp pentru relaxare și refacere. Un colț de lectură în grădină poate fi locul perfect pentru a te deconecta de stresul zilnic și a te bucura de liniștea naturii. Amenajarea unui astfel de spațiu în aer liber necesită atenție și planificare, pentru a asigura un mediu confortabil și relaxant.

Elemente cheie:

 • Selectează un loc parțial însorit și parțial umbrit – Alege un loc în grădină care să fie bine expus la soare, dar care să aibă și o zonă umbrită pentru a te proteja în timpul zilelor fierbinți de vara. Un colț liniștit lângă un copac umbros sau o căsuță de grădină poate fi ideal.
 • Amenajează un spațiu confortabil – Folosește o canapea de exterior sau scaune și perne confortabile, o pătură moale și poate chiar și un hamac pentru a te relaxa în timpul lecturii.
 • Creează un ambient plăcut – Folosește plante ornamentale, lămpi solare și chiar și lumânări decorative pentru a creea o atmosferă relaxantă în colțul tău de lectură în aer liber.
 • Asigură-ți o iluminare adecvată – Dacă vrei să citești și seara, amplasează niște lămpi sau lumânări solare pentru a avea suficientă lumină.
 • Oferăți intimitate: Dacă dorești, poți încorpora ghivece sau jardiniere înalte, grilaje sau chiar perdele pentru a separa colțul de lectură de restul grădinii.
 • Adaugă elemente de confort sau distracție – Poți amplasa o măsuță pentru smoothieuri revigorant sau cocktailuri fără alcool, sau un suport pentru cărți/reviste.

Planificarea spațiului tău de lectură în aer liber

Odată ce ai decis să amenajezi un colț de lectură în grădină, primul pas este să planifici spațiul. Acest lucru implică selectarea locației potrivite, alegerea mobilierului confortabil, precum și amenajarea diferitelor elemente decorative pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută. Planificarea atentă a spațiului tău de lectură va asigura că vei avea parte de momente de relaxare în aer liber de neuitat.

Alegerea Locului perfect

Atunci când alegi locul pentru colțul tău de lectură în grădină, este important să iei în considerare aspecte precum:

 • Liniște și intimitate: Optează pentru un spațiu ferit de zgomotul traficului sau al vecinilor, unde te poți deconecta complet de la grijile zilnice.
 • De asemenea, încearcă să găsești un colț însorit în timpul dimineții sau umbros în timpul amiezii și al serii, pentru a te bucura de soare în diminețile mai răcoroase și de umbră la orele mai fierbinți ale prânzului.
 • De asemenea, asigură-te că locația aleasă oferă priveliști plăcute, către grădină sau un colț verde, pentru a te simți în armonie cu natura în timp ce citești.

Selectarea mobilierului si a accesoriilor confortabile

Mobilierul pe care îl alegi pentru colțul tău de lectură în aer liber trebuie să fie confortabil și rezistent la condițiile de exterior.

 • Alege un fotoliu ergonomic sau un șezlong cu perne moi și o pătură pentru a te relaxa în voie.
 • Include o măsuță mică pentru a avea la îndemână băuturi răcoritoare, gustări sau o lampă de citit.
 • Poți adăuga un hamac, pentru a te bucura de o siestă relaxantă în aer liber.

De asemenea, alege materiale rezistente la intemperii și ușor de curățat, pentru a te bucura de mobilierul tău pentru mai mult timp.

Asigură-te că ai la îndemână și perne sau pături moi, pentru a-ți completa zona de relaxare și a te simți cât mai confortabil în timp ce citești.

Crearea atmosferei perfecte

Atmosfera colțului de lectură din grădină nu trebuie lăsată la întâmplare. . Aceasta ar trebui să fie un spațiu prietenos, care sa transmită instant ideea de relaxare, de eefugiu confortabil și plăcut, unde te poți bucura de o carte și de frumusețea naturii în același timp.

Iata cateva idei :

 •  Plantează flori parfumate sau plante cățărătoare pentru a crea un cadru natural fermecător.
 • Magie seara: Folosește lămpi solare sau ghirlande luminoase pentru a crea o atmosferă magică seara

Încorporarea elementelor de umbră și protecție

Atunci când amenajezi colțul de lectură în grădină, este important să iei în considerare elementele de umbră și protecție pentru a te bucura de acest spațiu în orice condiții.

Poți instala un cort sau o pergolă pentru a te proteja de soarele puternic sau de ploaie. De asemenea, plantele cu frunziș bogat sau arbuștii pot oferi umbra necesară și protecție împotriva vântului.

Asigură-te că spațiul tău de lectură are elemente care îți oferă protecție și confort, astfel încât să te poți bucura de el în orice moment al zilei.

Îmbunătățire cu iluminat și elemente decorative

Iluminatul adecvat și elementele decorative pot transforma complet atmosfera colțului tău de lectură în grădină.

Adaugă lămpi solare sau ghirlande luminoase , sau chiar lumânări pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă în timpul serii.

De asemenea, poți completa spațiul cu perne decorative, cuverturi confortabile si chiar si un covorr poate asigură un plus de confort și poate defini spațiul

Plantează flori parfumate precum lavanda, iasomia, trandafirii, sau plante cățărătoare precum Iedera sau glicina, pentru a crea un cadru natural fermecător.

Adaugă alte elemente decorative, precum figurine, ghivece decorative sau o alee de pietre colorate, pentru a personaliza spațiul.

Asigură-te că iluminatul și elementele decorative sunt atent alese pentru a completa atmosfera relaxantă a colțului tău de lectură în grădină.

Detalii practice și sfaturi de întreținere (Lucruri Extra de luat în considerare)

Atunci când amenajezi colțul de lectură în grădină, există anumite caracteristici suplimentare pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a-ți asigura confortul și relaxarea pe termen lung.

1. Include soluții de depozitare pentru materialele tale de lectură

Dacă îți place să ai mereu la îndemână câteva cărți sau reviste preferate atunci când te relaxezi în colțul de lectură din grădină, este important să iei în considerare soluții de depozitare.

Poți opta pentru un raft sau o cutie de depozitare exterioară, care să îți ofere spațiu suficient pentru a-ți păstra colecția de lectură în condiții bune, protejată de intemperii.

2. Îmbunătățire a rezistenței la intemperii și sfaturi de întreținere

Este esențial să iei în considerare rezistența la intemperii a mobilierului și accesoriilor pe care le amplasezi în colțul de lectură din grădină.

Ai grijă să achiziționezi mobilier și materiale rezistente la apă și razele UV, pentru a te asigura că acestea vor rezista în timp și că nu va fi nevoie să le înlocuiești prea curând. Pentru a asigura o întreținere corespunzătoare a acestora, curăță-le regulat și aplică un strat de lac protector sau vopsea rezistentă la apă după nevoie.

De asemenea, protejează-ți materialele de lectură folosind huse sau cutii speciale pentru protecție împotriva umidității.

 • Asigură-te că mobilierul și materialele de lectură sunt fabricate din materiale rezistente la apă și UV.
 • Curăță mobilierul și accesoriile regulat, pentru a preveni deteriorarea cauzată de intemperii.
 • Aplică un strat de lac protector sau vopsea rezistentă la apă pentru a prelungi durata de viață a mobilierului și accesoriilor tale.
 • Folosește huse sau cutii speciale pentru a proteja materialele tale de lectură împotriva umidității.

After aplicarea acestor măsuri, vei putea să te bucuri de colțul tău de lectură în grădină fără să îți faci griji cu privire la deteriorarea mobilierului sau a materialelor tale de lectură.

Transformă-ți grădina într-un refugiu al lecturii și relaxării!

Imaginează-ți: te așezi confortabil în colțul tău de lectură, cu o carte captivantă în mână. Soarele dimineții filtrează printre frunzele copacilor, ciripitul păsărilor creează o melodie relaxantă, iar parfumul florilor te înconjoară. Te pierzi în povestea din carte, simțind o liniște deplină și o conexiune profundă cu natura.

Nu mai aștepta! Amenajează-ți chiar azi un colț de lectură în grădină și transformă-l în oaza ta personală de relaxare și evadare din cotidian.

Visul unei evadări din cotidian, cu o carte bună în mână, se poate transforma în realitate chiar în grădina ta. Amenajarea unui colț de lectură în aer liber este o modalitate ideală de a te relaxa și de a te bucura de frumusețea naturii.

Nu uita să aduci și o masă mică sau un suport pentru un cocktail de vară, dar și pentru cărți, astfel încât să ai tot ce îți trebuie pentru a te relaxa și a te bucura de timpul petrecut în colțul tău de lectură în aer liber.

Întrebări frecvente

Î: Cum pot să-mi creez intimitate în colțul de lectură din grădină?

R: Poți folosi ghivece cu plante înalte sau paravane decorative pentru a crea un spațiu intim și protejat. În grădina mea, am optat pentru soluția cu plante înalte, colțul de lectură fiind retras. Totuși, când am amenajat, am luat în considerare și variantele de paravane, disponibile la magazinele de construcții. O căutare după „protecție vizuală grădină” te va lamuri rapid asupra opțiunilor existente. Mai mult, când am văzut aceste opțiuni, am găsit soluția pentru un balcon de la etaj, unde stăm adesea cu prietenii, dar nu doream să diminuăm spațiul cu prea multe plante, așa că am optat pentru o astfel de protecție vizuală.

Î: Cum pot să mă bucur de colțul de lectură în grădină în diferite sezoane/condiții meteorologice?

R: Pentru a te bucura de colțul de lectură în grădină în diferite momente, poți adăuga un pavilion sau o pergolă cu copertina retractabilă pentru protecție împotriva ploii sau soarelui puternic. Asigură-te că este suficient de spațios pentru a acomoda mobilierul și oferă o ventilație adecvată. Ia de asemenea în calcul perdele impermeabile. Acestea pot fi instalate pe lateralele pergolei sau pavilionului pentru a crea un spațiu mai intim și protejat de ploaie.
Cea mai simplă și mai ieftină opțiune pentru a te proteja de soare sau ploi scurte poate fi însă o simplă prelată. Eu mai folosesc și un încălzitor de exterior, sa începutul toamnei, în serile mai răcoroase. Am ales un model pe gaz, pentru mobilitate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *