Ce Jocuri Sunt Perfecte Pentru pentru a te distra în grădină cu prietenii?

Vara a sosit, soarele strălucește, iar grădina ne invită să ne bucuram de aer liber și de compania prietenilor. Dar cum facem sa transformam spațiul verde într-un loc de distracție memorabil pentru noi și cei dragi? Răspunsul e simplu: jocuri de grădină! Cum însă uneori rămânem fără inspirație legata de alegerea unui joc, am decis să grupăm într-un articol variantele cu cel mai mare succes la noi în gradină. Astfel, ne e mai ușor în funcție de tipul de oaspeți sa alegem rapid o opțiune, iar tu ai în cele ce urmează, o lista de la care sa pornești!

Există o mulțime de jocuri potrivite pentru a ne distra în aer liber, care ne-au creat și ne vor crea și de aici înainte amintiri plăcute. Un joc de Jenga, o partida de badminton, sau un joc de Dixit poate adăuga oricand o doză sănătoasă de distracție într-o după-amiază petrecută în grădină.

Mai mult, fiecare dintre aceste jocuri are potențialul de a încuraja competiția sănătoasă și interacțiunea socială, oferindu-ne oportunitatea de a savura fiecare moment petrecut în aer liber cu cei dragi.

Pregătește-te să râzi, să te joci și să creezi amintiri de neuitat alături de cei dragi!

Idei principale :

 • Alege jocurile potrivite pentru numarul de participanți și spațiul exterior: Iti recomandam sa inclini spre jocurile de echipă daca sunt mai mult de 4 invitati.
 • Nu te feri de jocurile simple. Cu cât e mai simplu și rapid de jucat cu atât mai bine. Si nu , jocuril simple nu sunt plictisitoare . Alege jocuri cunoscute sau jocuri care nu necesită neapărat o masă sau o anumita suprafață / spațiu special pentru a le juca. „Trasul sforii” poate fi la fel de amuzant ca adult cum era și în copilărie, dacă echipele se aleg echilibrat.
 • Optează pentru jocuri interactive: Alege jocuri care implică mișcare și interacțiune între jucători pentru a menține atmosfera distractivă și activă. „Mima„, poate fi o varianta potrivita oriunde.
 • Ține cont de preferințele prietenilor tăi: Alege jocuri care sunt potrivite pentru gusturile și abilitățile tuturor participanților. Include-i și pe cei care nu vor sa joace jocul, dându-le roluri de arbitrii, de tinere a scorului sau de susținători.
 • Asigură-te că jocurile sunt potrivite pentru toate vârstele: Pune accent pe jocuri care pot fi jucate de toată lumea, indiferent de vârstă și abilități. Jenga e o opțiune tot mai populară, la noi în gradină, un joc ușor de învățat și de jucat de oricine.
 • Explorează opțiuni variate de jocuri:Sunt multe jocuri cu accesorii simple cum ar fi cele cu mingia, dar și jocuri de societate / bordgames, jocuri de noroc și chiar si jocuri de creativitate pe care le poți încerca cu prietenii, pentru a menține divertismentul diversificat și interesant pentru toți .

Iată câteva sugestii pentru jocuri de jucat în grădină, pentru adulți:

Jocuri sportive și de îndemânare: Fotbal, baschet, volei, badminton, tenis cu piciorul, minigolf, cricket, aruncatul discului, darts, trasul sforii sunt doar câteva opțiuni clasice de jocuri distractive și competitive care vă pot ajuta să faceți și putina mișcare și să vă bucurați de aer liber.

Twister: e de asemenea un joc clasic care te pune la încercare cu exerciții amuzante și provocatoare

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este jenga-in-gradina-cu-prietenii.webp


Jocuri de societate / jocuri de masă / jocuri de cărți și strategie:

 • Monopoly, Exploding Kittens, Jenga, Twister, Taboo, Război, Catan, Risk, Scrabble, Carcassonne,Ticket to Ride- sunt doar o mică selecție din multitudinea de jocuri fascinante care pot fi savurate în grădină. Alegeți un joc potrivit preferințelor grupului, fie că vă doriți o atmosferă relaxantă și distractivă, fie o provocare strategică intensă.

Jocuri creative:

 • Mima: împărțiți-vă în echipe și mimați titluri de filme, melodii, personaje faimoase, etc. pentru ca ceilalți să ghicească.
 • Activity, Dixit sunt board-games care pot stimula creativitatea. Rummy e iubit de toată lumea.
 • Jocuri de improvizație: Stimulați-vă creativitatea și spontaneitatea prin jocuri de improvizație, inventând povești amuzante pe baza unor cuvinte alese aleatoriu sau a unor scenarii improvizate. De exemplu, noi jucam uneori un joc cu povești neașteptate: începem o poveste cu o frază, apoi fiecare jucător adaugă câte o frază pe rând, creând o poveste pe cât de amuzantă pe atât de imprevizibilă.

Alte idei:

 • Vânătoare de comori, mistery murder, Escape Room în aer liber: Creează un joc de evadare cu indicii ascunse prin grădină. Sunt jocuri ce presupun putina pregătire în avans- tot felul de indicii și mici „comori” sunt ascunse prin grădină, și pe baza unui scenariu cream o aventură distractivă pentru toată lumea.
 • Concurs de grătare: chef la cuțite , varianta de gradina. Un concurs amical de gătit, eventual cu degustare în orb din partea juriului, unde fiecare participant prepară un fel de mâncare pe grătar.

Sfaturi:

 • Adaptați jocurile la preferințele și nivelul de energie al grupului.
 • Asigurați-vă că aveți la dispoziție tot ce vă trebuie pentru jocurile alese, inclusiv echipament, accesorii și spațiu suficient.
 • Stabiliți reguli clare și respectați-le pentru a menține o atmosferă plăcută și competitivă.
 • Nu uitați de hidratare și protecție solară!

Alegerea Jocurilor de Societate Potrivite pentru Spațiul Extern

Atunci când îți petreci timpul în grădină cu prietenii, este de dorit să alegi jocuri de societate potrivite care să vă asigure distracția pe tot parcursul activității. Există o varietate de opțiuni disponibile, iar alegerea jocurilor potrivite pentru spațiul extern poate face diferența între o experiență excelentă și una mai puțin plăcută.

Atunci când alegeți un joc de jucat în grădină, luați în considerare următoarele factori:

 • Numărul de jucători: Unele jocuri sunt destinate pentru un număr mic de jucători, în timp ce altele pot fi jucate de mai mulți oameni.
 • Nivelul de efort: Unele jocuri sunt mai solicitante fizic decât altele. Jocurile care necesită colaborare sau competiție fizică pot aduce un plus de excitație și distracție în timpul petrecut în grădină.
 • Tipul de activitate: Alegeți un joc care vă place și care vă va ajuta să vă bucurați de aer liber.

Iată câteva sfaturi pentru a vă bucura de jocurile de grădină:

 • Planificați-vă jocul în avans: Asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie pentru a juca jocul, cum ar fi echipamentul sau spațiul.
 • Fiți pregătiți pentru vremea neașteptată: Dacă vremea se schimbă, fiți pregătiți să vă mutați jocul într-un loc acoperit.
 • Relaxați-vă și bucurați-vă de joc: Jocurile de grădină sunt o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă bucura de compania prietenilor și familiei.

Considerații pentru Alegerea Jocurilor Prietenoase pentru Grădină

Când alegi jocuri de societate pentru spațiul exterior, trebuie să iei în considerare anumite aspecte. În primul rând, trebuie să te asiguri că jocul este potrivit pentru spațiul în care vei juca. Asigură-te că jocul are componente sau piese care să poată fi utilizate în aer liber fără a fi afectate de vânt sau umiditate. Boardgame-urile cu piese mici trebuie jucate pe o suprafață plata (de unde le vine de altfel și numele „board-game”, dar sunt unele care pot fi jucate și pe o simpla pătură. De asemenea, dacă nu ai o soluție de iluminat, este important să alegi jocuri care pot fi jucate în condiții de lumină naturală mai slab, cum se întâmplă seara, pentru a evita orice dificultăți de vizibilitate.

Top 5 Boardgames potrivite cu Grădina

Oricând vine vorba de petrecerea timpului liber în aer liber, jocurile de societate pot fi o alegere minunată. Iată topul celor 5 jocuri de societate potrivite pentru a te distra în grădină alături de prieteni!

 1. Ticket to Ride: Un joc de strategie clasic, perfect pentru a testa abilitățile de planificare și gândire strategică.
 2. Dixit: Un joc de imaginație și creativitate, ideal pentru a crea o atmosferă distractivă și amuzantă.
 3. Codenames: Un joc de cuvinte și deducție, perfect pentru a stimula colaborarea și comunicarea în echipă.
 4. Splendor: Un joc de strategie rapid și elegant, potrivit pentru familii și pentru cei care preferă jocuri cu reguli simple.
 5. Catan: Un joc de strategie amestecat cu norocul de la zaruri, care te va cuceri prin multitudinea de moduri în care poate fi jucat, și prin mecanica de joc captivantă.

Distracție în Grădină cu Jocuri de Societate pentru Toate Gusturile

Pentru a crea o atmosferă plăcută și distractivă în grădină, jocurile de societate reprezintă o opțiune excelentă. Indiferent de preferințele și vârstele participanților, există o gamă variată de jocuri care să vă satisfacă nevoile.

 1. Consolidarea Echipei prin Jocuri Cooperante Dacă doriți să întăriți relațiile dintre membrii grupului, jocurile cooperante precum Pandemic sau Forbidden Island sunt alegerea potrivită. Aceste jocuri vă vor pune la încercare abilitățile de colaborare și comunicare în echipă, oferindu-vă oportunitatea de a lucra împreună pentru a depăși provocările. Odată ce veți reuși să învingeti împreună, veți simți o satisfacție profundă și veți consolida legăturile dintre voi. Pentru noi Activity este una din optiunile principale.Urmat uneori indeapriape de jocurile de carti.
 2. Jocuri de Petrecere pentru a Energiza Atmosfera Pentru a aduce o doză de energie pozitivă și distracție la întâlnirea din grădină, jocurile de societate de petrecere sunt ideale. Jocuri precum Dixit sau Codenames vă vor oferi momente amuzante și distractive în cadrul grupului. Aceste jocuri vor ține participanții angrenați și vor asigura o atmosferă plină de viață și distractivă.
 3. Jocuri Potrivite pentru Toate Vârstele. Dacă doriți o experiență de joc inclusivă pentru întreaga familie, jocurile de societate potrivite pentru toate vârstele sunt alegerea ideală. Jocuri precum Ticket to Ride sau Splendor oferă mecanici simple, dar provocări interesante, adaptate pentru toate vârstele. Astfel, toată lumea se poate bucura de momente de distracție și competiție în același timp.
 4. Jocuri Rapide și Ușor de Învățat pentru Distracție Instantanee Când doriți să vă distrați fără complicații, jocurile rapide și ușor de jucat sunt soluția perfectă. Jocuri precum Macao, Uno sau Razboi oferă o distracție instantanee și vă permit să vă bucurați de o sesiune de joc relaxantă. Cu reguli simple, dar pline de surprize, aceste jocuri vă vor asigura momente de relaxare și amuzament alături de prietenii voștri.

Configurați-vă grădina pentru jocuri

Atunci când vă pregătiți pentru a vă distra în grădină cu prietenii, este important să vă asigurați că spațiul dumneavoastră este pregătit pentru a găzdui jocuri de societate. Iată cum puteți configura grădina pentru a vă asigura că aveți parte de o experiență de neuitat.

 • Pregătirea spațiului dumneavoastră de exterior : Primul pas este să vă asigurați că spațiul dumneavoastră de exterior este curat și bine întreținut. Îndepărtați obstacolele nedorite și asigurați-vă că suprafața de joc este nivelată. De asemenea, verificați starea gazonului și asigurați-vă că este tuns corespunzător.
 • Accesorii și echipamente necesare : Atunci când vă pregătiți pentru jocurile de societate în grădină, asigurați-vă că aveți toate accesoriile și echipamentele necesare. De exemplu, o masă de picnic sau pături pentru a vă relaxa în timpul jocului sunt esențiale. De asemenea, nu uitați de umbrele sau corturi pentru a vă proteja de soare sau de ploaie, în funcție de vreme. În plus, este recomandat să aveți și o cutie de prim ajutor la îndemână, în caz de nevoie.

Îmbunătățirea Experienței

Odată ce ai ales jocurile potrivite și te-ai instalat în grădină cu prietenii, este timpul să-ți îmbunătățești experiența de joc. Dacă vrei să te asiguri că petrecerea va fi una de neuitat, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți experiența de joc în aer liber.

Creează o atmosferă primitoare:

 • Muzică: Alege o muzică ambientală relaxantă sau energică, în funcție de atmosfera dorită.
 • Decorațiuni: Folosește ghirlande luminoase, felinare, plante și flori pentru a crea un spațiu festiv și elegant.
 • Iluminat: Asigură-te că ai suficientă lumină pentru a juca jocurile confortabil, chiar și după apusul soarelui.

Oferă gustări și băuturi:

 • Pregătește o varietate de gustări ușoare și băuturi răcoritoare pentru a menține energia jucătorilor.
 • Asigură-te că ai suficientă apă pentru hidratare, mai ales în zilele călduroase.
 • Poți organiza un picnic cu mâncăruri delicioase și băuturi răcoritoare.

Adaugă un plus de distracție:

 • Costume: Propune jucătorilor să se costumeze în personaje din jocurile preferate.
 • Mici premii: Oferă mici premii câștigătorilor jocurilor sau pentru performanțe individuale deosebite.
 • Jocuri suplimentare: Asigură-te că ai la îndemână o varietate de jocuri pentru a satisface preferințele tuturor.

Adaptează regulile:

 • Nu ezitați să adaptați regulile jocurilor pentru a le face mai potrivite pentru un mediu exterior.
 • Simplificați regulile pentru a le face mai ușor de înțeles pentru jucătorii noi.
 • Stabiliți reguli clare pentru a evita neînțelegerile și conflictele.

Fii flexibil și adaptabil:

 • Fii pregătit pentru schimbări de vreme și mută jocurile în interior dacă este necesar.
 • Fii flexibil cu programul și ia pauze atunci când este necesar.
 • Cel mai important, distrează-te și bucură-te de timpul petrecut alături de cei dragi!

Sfaturi suplimentare:

 • Alege jocuri care pot fi jucate pe o varietate de suprafețe, cum ar fi iarbă, pământ sau o masă de grădină.
 • Folosește o geantă sau un coș pentru a transporta jocurile și accesoriile necesare.
 • Asigură-te că ai suficient spațiu pentru ca jucătorii să se miște liber.
 • Respectă regulile de conduită și protejează mediul înconjurător.

Urmând aceste sfaturi simple, poți transforma o simplă adunare în grădină într-o experiență de joc de neuitat!

FAQ

Ce alte activități în aer liber pot fi integrate în sesiunea de jocuri de societate în grădină?

În afară de jocurile de societate, poți integra și alte activități în aer liber, precum un picnic / grătar, un mic foc de tabăra, dacă vremea e mai răcoroasa, sau o sesiune de preparare de cocktailuri cu sau fără alcool (mocktail-uri), pentru a completa experiența socială și recreativă.

Cum să organizezi o sesiune reușită de jocuri în aer liber?

Pentru a organiza o sesiune reușită de jocuri de societate în aer liber, comunicarea este cheia. Unii oameni pot deveni mai competitivi, de aceea, ca gazda e important sa stabilești din start tonul „competiției”. Asigură-te că toți participanții sunt la curent cu detaliile și regulile jocurilor și creează o atmosferă relaxantă și plină de veselie!

Distracție plăcută!

Claude

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *