imagine reprezentativa cum sa scapi in mod organic de buruieni

Cum să scapi de buruieni în grădina ta (în mod natural)

Combaterea buruienilor este o necesitate în orice grădină.

Acest lucru se datorează faptului că buruienile nu sunt doar inestetice, ci sunt și consumatoare de substanțe nutritive de care plantele noastre au nevoie .

Din fericire, există o mulțime de modalități prin care ne putem scăpa grădina de aceste buruieni enervante, inclusiv în mod natural. Nu este intotdeauna nevoie de substante erbicide.

În acest articol, veți afla despre diferitele strategii pentru a vă ajuta să scăpați de buruieni în mod natural din grădina sau ferma dvs.

De ce este important controlul buruienilor?

Este important să controlați populația de buruieni din grădina dvs., deoarece buruienile sunt o cauză majoră a problemelor de aici.

Buruienile nu numai că intră în competiție cu plantele noastre pentru lumina soarelui și nutrienți, dar consumă și apa din sol. De asemenea, buruienile pot adăposti dăunători și boli care ne pot afecta grădina spre deosebire de unele plante benefice, care ii pot respinge.

Dacă încercați să controlați prin substante chimice o populație de buruieni din grădina dumneavoastră, trebuie să utilizați cate un produs specific pentru fiecare tipul de buruiană. De asemenea, produsul trebuie să fie aplicat în perioada potrivită a anului.

Trebuie să vă asigurați că produsul pe care îl alegeți este eficient în controlul populației de buruieni pe o perioadă lungă de timp.

Este însă foarte important să vă asigurați că achiziționați produse siguer pentru mediu și animale, în special atunci când folosiți substanțe chimice care persistă în sol.

De aceea, metodele organice de combatere a buruienilor pot fi o modalitate la fel de eficientă de a elimina buruienile nedorite din grădină, fara problemele pe care le genereaza folosirea de erbicide.

Cum să scapi de buruieni folosind metode organice

Indiferent dacă sunteți dornic să vă cultivați propriile produse organice sau doriți doar să vă păstrați grădina îngrijită, îndepărtarea buruienilor este importantă.

Cu toate acestea, eliminarea lor poate consuma mult timp, mai ales dacă aveți o grădină mare.

În această parte a articolului , vom arunca o privire la câteva metode organice pentru îndepărtarea buruienilor din grădină.

Există o varietate de metode organice de combatere a buruienilor pe care le puteți folosi și care nu sunt doar sigure, ci și eficiente. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni:

 • Utilizarea de mulci: Mulciul acoperă solul, privându-l de lumină și umiditate, lipsind astfel buruienile de nutrienți. În plus, mulciul ajută la reținerea umidității în sol, ceea ce îngreunează creșterea buruienilor. Mulciul reglează temperatura solului, suprimă creșterea buruienilor și absoarbe umiditatea. Mulciul organic este biodegradabil, deci nu va dăuna mediului și este ușor de controlat.
 • Control mecanic: Controlul mecanic este o altă modalitate eficientă de a controla buruienile fără a folosi substanțe chimice. Metodele de control mecanic includ smulgerea manuală sau plivirea și taierea cu sapa. Smulgerea manuală a buruienilor poate fi eficientă pentru plantele mici, dar este de obicei nepractică pentru plantele mari, spinoase. Pentru acestea este nevoie să folosiți unelte specifice.
 • Utilizarea compostului – : Folosirea compostului este o modalitate excelentă de a descompune deșeurile organice în nutrienți pe care plantele îi pot folosi., iar compostarea la cald omoara majoritatea semintelor de buruieni. Folosind compost pentru stratul superior, evitam aparitia buruienilor.
 • Cultivarea florilor în grădină nu doar că o face mai frumoasă, dar poate ajuta și la controlul buruienilor. Plantarea de flori precum margarete și gălbenele în grădina dumneavoastră poate suprima creșterea buruienilor.

Dacă vi se pare că plivitul manual este consumator de timp și frustrant, luați în considerare una dintre aceste metode organice de îndepărtare a buruienilor:

 • Furca de grădină: Îndepărtați buruienile scoțându-le rădăcinile. O furcă de grădină este o unealtă ieftină, ușor de folosit și portabilă.
 • Săpăliga: O săpăligă este o unealtă foarte folositoarea grădinarilor. Folosiți o săpăligă pentru a îndepărta buruienile care nu au făcut încă semințe.
 • Sapa clasică de grădină: Sapa este un ajutor eficient pentru a îndepărta buruienile de pe aleile și randurile din grădină. Folosiți o sapă de grădină pentru a tăia buruienile din pamant dar si pentru a le toca în bucăți mai mici. O sapă clasică de grădină este mai lungă , și poate manipulată ușor din pozitie verticală . Este potrivită pentru grădini de dimensiuni medii sau mari.
 • Degete verzi dar nu cu mâinile goale: Dacă lucrați des îngrădină luați în considerare posibilitatea de a investi într-o pereche bună de mănuși pentru grădinărit. Mănușile vă pot proteja si ajuta să lucrați mai mult timp fără să obosiți.

Beneficiile folosirii metodelor organice pentru combaterea buruienilor.

 • Metodele organice de control al buruienilor sunt prietenoase cu mediul.
 • Metodele organice provoacă, de asemenea, mai puține reziduuri toxice în sol.
 • Metodele organice sunt mai sigure de utilizat.
 • Metodele organice permit o grădină mai diversificată.
 • Metodele naturale de combatere a buruienilor împiedică, de asemenea, răspândirea buruienilor în alte zone de grădină.
 • Sunt, de regula, mult mai economice.

Cum să preveniți revenirea buruienilor (după ce le-ai îndepărtat ​​folosind metode organice).

Deși multe metode organice sunt eficiente pentru a distruge buruienile, unele buruieni pot supraviețui și pot reveni.

Dacă doriți să vă păstrați grădina fără buruieni, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a împiedica germinarea semințelor.

Unul dintre lucrurile pe care le puteți face este să acoperiți in fiecare toamna solul cu un mulci.

O altă modalitate de a împiedica buruienile să se întoarcă în grădină este să folosiți apă clocotită pentru a ucide semințele. Acest lucru funcționează deosebit de bine pentru unele buruieni dar poate fi complicat pentru gradinile medii si mari. Fierbeți cativa litri buni de apă și turnați-o peste buruieni. Așteptați 10-15 minute, apoi acoperiți zona cu buruieni cu mulci, sau compost.

Pentru unele buruieni puteți folosi un tratament cu apa si oțet. Amestecați 1 parte de oțet alb la 4 părți de apă. Turnați amestecul atat la baza cat si peste buruieni cu un pulverizator. Agitați bine, pulverizați apoi frunzele buruienilor cu amestecul de oțet. Oțetul va acționa în timp, omorând buruienile.

Există modalități diferite de a preveni întoarcerea buruienilor în grădina dvs. Cel mai important lucru este să vă păstrați grădina curată.

De asemenea, ar trebui să încercați să controlați din timp buruienile din grădina dvs. Desigur, puteți planta flori si legume care vor concura cu buruienile. Aceste flori care vor atrage albinele și alte insecte care vă vor poleniza si legumele.

Concluzie

Metodele organice sunt o alternativă excelentă la utilizarea substanțelor chimice dure și sunt la fel de eficiente în îndepărtarea buruienilor. Aceste metode naturale nu sunt doar ecologice, dar sunt sunt și rapide, ușoare și ieftine(vă pot economisi bani)!

Folosind metode naturale, organice pentru a îndepărta buruienile, reduceți drastic timpul și efortul de care aveți nevoie pentru a vă pune grădina în formă. 

Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă mențineți grădina în cea mai bună formă. Dacă doriți să aflați mai multe despre tehnicile de grădinărit organic, vă rugăm să aruncați o privire la celelalte articole ale noastre.

Vă mulțumim pentru lectură!


sursa foto: unsplash.com & pexels.com

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *